2012 – филмът за края на света и календара на маите

2012 – не бързах да гледам този филм. Чаках да излезе с добро качество и взех го изтеглих във Full HD, ама го гледах на 1280×1024 – съдба.

Хареса ми. Най-вече заради апокалиптичния сюжет, защото 20 от последните 30 филма които съм гледал са именно такива.
Ефектите бяха върха, актьорската игра също беше на много високо ниво. Въобще изобщо очарован съм.

Моята оценка за филма 9/10 – заслужава си два часа и половина губене на време.

2012-та година… вече има много материал за четене по тая тема.
Според някои тълкувания тогава свършвал някакъв си цикъл-календар на древните маи, което означавало че идвал края на света.

Хубаво де… да предположим че е така. В такъв случай защо от няколко месеца се приказва че на 21.12.2012 година ще настъпи края на света? Как някой не се сети да го каже 20-30-50 години по-рано?

Или чак сега се намери някой да разчете календара на маите??
Дрън-дрън, та пляс според мен.

И пак според мен, календара на маите е свършил на 21.12.2012 защото този който го е писал му е писнало да го пише по всяка вероятност. Може инфаркт да е получил човека или да го е хванало рядкото щастие, или малария, или само той си знае какво.

Но пък от друга страна филма започва с няколко катастрофални земетресения – серия такива вече се случиха в Чили (днес бяха регистрирани няколко), да не забравяме и това в Хаити.
Дали има нещо вярно, само времето ще покаже, но лично аз не вярвам.

Не им разбирам на маите и съм им казал че няма да им се меся, но на 22.12.2012 съм убеден че живот и здраве пак ще пиша тук, честитейки Ви настъпилата астрономическата зима.

Пък ако аз не пиша и вие не четете на него ден, това значи само едно – ще се видим в ада! Или на кой където му е отредено!

В края на краищата никой не е излязъл жив от този живот, тъй че нема да се плашите като на филма.

Който всъщност показва как когато ножа опре до кокала, човек дава мило и драго и всичко от себе си за да спаси кожата и тази на близките си, ако не е егоист разбира се.

Някой да има да ми даде 2 милиарда евро?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *