Филмът The Tournament – Турнирът

Турнирът (The Tournament) е един изключително добър екшън филм, който имах късмета да гледам снощи. Сюжетът му е следният - на всеки седем години се провежда международен турнир. Участниците са професионални наемни убийци от цял свят, като целта им е да се избият взаимно.

Победата е в размер на 10 милиона долара. Всяко едно убийство се гледа на живо от влиятелни бизнесмени, които залагат огромни суми пари. Много добро впечатление ми направи фактът, че някои сцени са заснети в България или по-точно в Русе. Освен това, ако се интересувате от екипа, който е направил филма ще разберете, че има доста сериозно българско участие, както зад камера, така и пред.

В една от сцените се вижда ясно, че един от наемните убийци е Андрей Слабаков. Друг български актьор е Велизар Бинев. Както споменах по-горе българското участие никак не е малко. В IMDB може да разгледате екипа и съм сигурен, че някои от имената ще ви направят впечатление. Това за мен лично е доказателство, че българи могат да участват във качествени американски продукции, независимо дали са актьори, оператори или отговорници по специалните ефекти.

Като цяло бих обобщил, че Турнирът е един много добър екшън филм. Може би не е много подходящо да се гледа от малки деца, защото някои от сцените могат да се нарекат дори и брутални. Но като цяло се надявам, че филма ще има успех. Не знам дали ще е голям или малък, но само по себе си успехът за българското кино вече е факт. И ако още се чудите кой филм да гледате днес, пускайте Турнирът. Сигурен съм, че на по-голямата част от вас филма ще ви хареса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *