Тотално следене в Интернет на личните Ви данни!

Явно вече е ясно, че дните на свободата в Интернет и правото ви на лична неприкосновеност са вече преброени. Благодарение на абсолютно целенасочените действия на ДАНС и директивата за подслушване на Интернет, която прокарва европейското законодателство, сме се запътили бързо натам, от където се връщаме след 1989 година.

Неприятното в случая е, че залитането към тоталитаризъм е световна тенденция. За съжаление към държавите-пионери в областта на отнемането на личната свобода и следенето на личните данни може да се присъедини и нашата мила Родина.

Ще се примирим ли със свободното и безнаказано шпиониране на личните ни действия в Интернет? Ще позволим ли когато сме неудобни да ни контролират? Ще споделим ли с тях, всичките си лични предпочитания и своя кръг от приятели и познати? Ще се принудим ли да си мълчим като овце, защото сме се отказали от свободата си доброволно?

Дали държавата си търси причина да ни отнеме анонимността в интернет и откри ли я в лицето на “Опасните”? От къде “Опасните” са се сдобили с конфиденциалната информация, за която спомена ДАНС? Защо ние трявбва да бъдем потърпевши за чуждите грешки и нехайството на трети лица за конфиденциалната информация?

Нормално е да си задаваме тези въпроси, защото наш дълг към самите себе си е да отстояваме до последно правото си на лична свобода и анонимност в интернет. Да кажем НЕ на тоталитаризма в Интернет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *