Съвети при преместване

При предстоящо преместване има някои неща, които е добре да знаете.

Ако сами опаковате багажа си, отделете ценните вещи и тези неща, които ще ви бъдат в непосредствена необходимост. Сортирайте нещата по стаи и помещения.

Чупливите вещи - чаши, чинии, бутилки и други увийте в опаковъчна хартия или вестници, след което положете в малки или средни кашони. Книги или списания опаковайте в малки кашони. При опаковането на кашоните не хабете тиксо, за да няма неприятни изненади по време на преместването. Отбележете ясно чупливите неща.

Най-удобно за служителите на хамалската фирма ще е камионът им да спре максимално близо до входа на вашата къща или кооперация. За целта по възможност запазете място, като паркирате вашия автомобил от предния ден на подходящо място.

Ако има асансьор и сте се разбрали да се ползва, уверете се че в деня на преместването ще работи, и че при евентуална авария може да извикате техник. Ако се окаже че асансьорът не работи и сте на висок етаж, фирмата за преместване има пълното право да увеличи цената, често чувствително. Това важи както за адреса от който се изнасяте, така и за новия ви адрес.

Ако имате деца, в деня на преместването при възможност ги изпратете при ваши близки. Децата са любопитни и искат да видят и пипнат всичко, особено при емоционален момент какъвто е преместването, но често пречат на процеса на пренасяне и има опасност да бъдат притиснати или ударени, въпреки вниманието на нашите служители.

Подобен проблем съществува и ако имате домашни любимци като котки и особено кучета – те също често пречат на преместването и съществува опасност за здравето им.

Изключете хладилника един ден преди преместването и го подсушете, в противен случай по време на превоза в камиона може да потече вода и да намокри другите ви вещи. Ако имате цветя, не ги поливайте преди преместването, защото освен че стават много по – тежки, също може да потекат и намокрят нещо.

Служителите на повечето хамалски фирми са възпитани и отговорни, но имайте в предвид, че работата им е изключително тежка и често напрегната, за това проявявайте нужното уважение и не изливайте стреса от преместването си върху тях. В една приятна и не напрегната обстановка преместването ви ще се случи далеч по-лесно.

Като фирма за преместване препоръчвам Hamali.BG, които пък на мен ми бяха препоръчани от един приятел и двамата сме много доволни. Подбирайте внимателно фирмата, прегледайте репутацията ѝ в Интернет, защото докато стигнем до точните хора сме прочели ужасяващи истории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *