Last Night On Earth

Това е последният ми пост. Най-тъжното е, че така и няма да успееш да го прочетеш. Защото това е последната нощ в живота ти. Гадно, а? Доста неочаквано дойде, а си мислеше че ще си доизплатиш кредита, че най-накрая ще я хванеш оназ’ колежка на фирменото парти в петък и ще се оправите тихо, кротко и колегиално в тоалетната, че ще запишеш ядрена физика на 50, ей така, за престиж, че ще сготвиш гювеч за разнообразие, че ще отслабнеш… Ама няма.

Утре, точно в 11 сутринта, когато полу-събуден пиеш дълго кафе в маршрутката, най-вероятно ще умреш. Добрата новина е, че ще стане бързо и безболезнено, а лошата новина е, че…. ами… ще умреш. Ако си чичарa, може и да се изкефиш, че около милиард и половин души ще ти правят компания в пъклото (не си единственият пре’еан демек), а ако си от VHEMT (не, няма да спра да се само-линкувам, това все пак ми е най-популярният пост до момента ) не бързай да се радваш, ‘щото околната среда няма да я има за да въздъхне с облекчение. Страх ли те е?

А няма от какво. Ако по случайност си живял в пещера през изминалите няколко месеца,
1. не му е утре времето да излизаш
2. цялата истерия се върти около някакъв ускорител, физични глупости (или два пресичащи се лъча тераволтови протони, разиграващи Големия Взрив и ситуацията непосредствено след него и подлагащи на тест възприетия механизъм на Хигс за поведенеието на елементарните частици във вакумна среда, ако толкова искаш да знаеш) и евентуалната възможност за появата на няколко симпатични черни дупки, способни да ни изядат планетката.

Не драматизирай. Европарламентът одобри проекта като безопасен (а на тях им пука, къщетата им са наблизо все пак), опастността, макар и теоритично възможна, почива по-скоро на писателските бълнувания на Дан Браун (а ако все още изучаваш любопитно Tайната Вечеря в търсене на Мария Магдалена, напусни блога ми веднага!), отколкото на трезви факти, а на всичкото отгоре това дори не е първият опит - според Уикипедия свършъкът на света се е влачил мудно от 8ми до 11ти август. Извод - много шум за нищо.

И все пак, пусни един коментар след 11 утре, за да съм сигурен, че не ти се е случило нещо далеч по-земно - буреносна диария например И кротко с колежките !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *