Пътуване до о-в Корсика – домът на Наполеон

Невиждана красота, тишина и спокойствие и близо хиляда километра плажна ивица, всичко това превръща Корсика в една от топ дестинациите за почивка в Европа.

Корсика

Корсика – островът на красотата

Едва ли има човек, който да е посетил о-в Корсика и да не е стигнал до заключението, че това е едно от най-красивите и романтични места на планетата. Разположен сред водите на Средиземно море, пленяващ със своята великолепна природа и величествени планини, и посещаван ежегодно от стотици хиляди туристи, френският остров напълно заслужено се е превърнал в едно от най-предпочитаните места за почивка.

За Корсика говорят с много имена. Често казват, че е планина сред морето, защото погледнато отдалече се виждат стръмните хълмове на Алпите, които сякаш изведнъж изскачат от вълните. Но може би в съзнанието на хората е останало названието „Островът на красотата”. И с право, защото едва ли има друго място на света с по-добро съчетание между природа и култура. Корсика е един истински притегателен център за туристите от всички краища на света и това съвсем не е преувеличено. Хотелите са препълнени и често няма свободни стаи.

Най-големият град на острова е Аячо, който е известен като родното място на легендарният френски император Наполеон Бонапарт. Това е и основната причина целият туристически интерес да е насочен към градчето. Общо взето всичко в Аячо говори за Наполеон Бонапарт. На него са кръстени улици, магазинчета, площади и кафенета, а къщата, в която е роден и живял Наполеон е превърната в музей и е едно от най-посещаваните места в града. Макар и многократно реставриран, родният дом на императорът успешно ни потопява в атмосферата на 18-ти век. Любимо място на туристите е и изключително красивата градска катедрала, по-известна като кулата Капитело.

Освен домът, където е роден и живял Наполеон любителите на историята задължително трябва да посетят и историческата местност Филитоза. Местността представлява огромен парк с праисторически жилища, открит през седемдесетте години на миналия век. В парка могат да се видят отбранителни съоръжения, древни статуи, долмени от преди близо осем хиляди години.

На острова се намират и едни от най-красивите плажове в Европа. Няколко са имената, които задължително трябва да запомните, в случай че искате да прекарате едно незабравимо морско изживяване. Това са Санта Джулия, Рондинара, Сан Киприанъ, Голфе де Пинарелу, Спиаджо ди Балистра, Паломбаджия, всички те се намират в югоизточната част на Корсика и спират дъха с красива плажна ивица и ярко тюркоазени води. Тук през лятото температурите са около 30-35 градуса, а месеците подходящи за плаж са цели шест на брой.

Трудно може с думи да се опише красотата на Корсика, затова е най-добре това райско кътче да се посети. Преди да стегнете багажа обаче, не забравяйте да сключите застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”.

Много от пътуващите си задават въпроса, защо ми е необходима застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”? Отговорът е лесен, защото сключената полица по застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” ще Ви гарантира сигурност и спокойствие по време на Вашата почивка в чужда страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *