Facebook и защо не я харесвам тази социална мрежа

В тази публикация ще се опитам да ви представя причините, вследствие на които аз не харесвам социалната мрежа Facebook.

Преди да започна да ви наброявам всички причини, бих желал да предоставя малка информация за този сайт.

Facebook е уеб сайт – социална мрежа, в който потребителите си изграждат профили със снимки, създават си лист с лични интереси, спокойно си предоставят данните за контакт и друга лична информация.

Във Facebook, потребителите могат да комуникират с приятели и други потребители чрез лични или публични съобщения и чат функции. Още, те могат да участват в групи и различни фен страници, някои от които са създадени от различни по вид организации, с цел – реклама. Примерно страницата на "Преместване с носачи ООД".

А сега, нека ви изброя няколко повода, в резултат, на които не харесвам тази мрежа.

През 28 Юли, 2010, Ron Bowes e използвал код, с цел да сканира профилите и да събере данните на сто милиона човека. Информацията, която е била събрана, не е била скрита от настройките за защита на информацията, на потребителите.

Не след дълго време, Bowes публикувал листа онлайн. Листа, който е бил предоставен като файл за сваляне, съдържал internet адреса на всеки потребител, на Facebook, имената им и ID-то.

Това е доказателство, че екипа на Facebook има достъп до всичките данни на регистрираните потребители, дори и да са си настроели режима за защита, с цел профила им да бъде преглеждан само от приятели. Те събират тази информация, качват я където поискат и си правят каквото искат с нея… Съжалявам, но не е за мен.

Някои дразнещи неща, в които няма никакъв смисъл или просто аз не намирам такъв:

Poking-а
Наистина не мога да разбера идеята на това приложение, трябва да бъде забавно ли? Pillow Fight

Requests
Да и това се предполага, че трябва да е забавно……, нали?

Gifts
Какво да правя с тях?!

Event или Group Invites
Непрекъснато ги отказваш, а те ти изпращат още и още.. Яко, а?

И накрая, ако се опиташ да де-активираш акаунта си ти изкача прозорец със снимки на хора, на които ще липсваш (според FB). Дори и когато се опитваш да се измъкнеш от тази мрежа, пак изискват данни, просто не се спират.

Искат ти причина за напускането, след което ти изкарват няколко варианта, дори и обяснение искат. Просто ме пуснете, по дяволите! Добре, че има функция за спиране получаването на e-mail писма от Facebook.

А как да изтрием акаунта си напълно? Нямам си никаква идея.

Едно мнение по „Facebook и защо не я харесвам тази социална мрежа

  1. Не разбирам, другите хора как може да я използват. Разбирам, че споделят с приятели т.н. и е добре измислено, но никой него интересува тяхната сигурност. Даже съм чувал коментар „какво и като разберат кой и какво харесвам“. Аз имах такъв профил и го разкарах. Много недостатъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *