Предаването Cool…T по бТВ

Един от многото ми интереси, както може би знаете, е телевизията. Падам си много по филми и телевизия. Наскоро стартира едно предаване, което много ме впечатли и заинтересова. Казва се Cool...Т и се излъчва всяка събота от 4 следобед.

Cool...T

Водеща е лъчезарната Петя Дикова, а екипът, създаващ предаването е почти изцяло съставен от този на бТВ Новините. Може би затова репортажите са толкова задълбочени, а темите подбрани внимателно спрямо интереса на зрителите и случилите се важни неща през седмицата. Когато от бТВ започнаха да пускат реклами на предаването се надявах, че няма да е поредното за клюкарщини, интриги и жълтини, и за щастие така се и оказа. По него работят познатите ни лица Борислав Лазаров и Марина Евгениева, които са в телевизията още от първите й години и са правили някои от най-задълбочените и интересни журналистически разследвания и репортажи. С хора като тях качеството на предаването няма как да е ниско.

В някои коментари за предаването видях, че подценяват много Петя Дикова, а някои дори си мислят, че е получила работата само заради родителите й. Тя обаче има много качества, изградена личност е и взела максимума от таланта и на двамата си родители. Както може би сте разбрали, се получи така, че баща й – Сашо Диков като нея започна предаване, но в Нова телевизия, което ще се излъчва в същия ден и час като COOL…T. Двамата разбира се не се смятат за конкуренция, понеже темите на предаванията им са тотално различни, но за статистиката – в първото предаване дъщерята е била с по-висок рейтинг :)

Предаването е необикновено и уникално за българския ефир, свежо, весело и любопитно. Допада ми и мисля, че ще го гледам в съботните следобеди. Добре е да се създават подобни предавания, а не телевизионни зрелища с още повече негативизъм и омраза. бТВ за пореден път си заслужиха поздравленията и показаха защо са най-гледаната телевизия. Ще ги подкрепям и се надявам да продължават да отстояват твърдата си позиция спрямо кабелните оператори, които укриват абонати и не изплащат дължимите приходи на телевизията, защото знам, че добри продукции се правят с много пари и всеки ресурс се влага във все повече и по-добро съдържание за зрителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *