Acer изобрети първия си фаблет („phablet”)

Спецификации на Acer Liquid S1

Операционна система: Android 4.2
Дисплей: 5,7 инча, с резолюция от 720 x 1280 пиксела
Процесор: четири ядрен  MediaTek MTK 6589 с тактова честота на ядрата от 1,5 GHz, допълнен  с графичен ускорител PowerVR SGX 544MP
Основна камера: 8-мега пиксела с автофокус и LED светкавица
Вградена памет: 8 GB
Оперативна памет: 1 GB
Тегло: 195 грама
Батерия: капацитет от 2400 mAh

Не се виждат много смартфони Acer във Великобритания, но компанията предлага все по-голямо разнообразие от модели, от които последният е Acer Liquid S1. С 5,7-инчов дисплей, това е първият "Phablet" на Acer, сравним с харесвания 5,5-инчов Samsung Galaxy 2 - има дори цифрова писалка, въпреки че не е сигурно дали телефонът има същата чувствителна на натиск дигитализираща технология на екрана.

acer phablet

За разлика от повечето водещи нови телефони, Liquid S1 има дисплей с резолюция 1,280 x720 пиксела, така е възможно да се продава на конкурентна цена. Процесорът е 1.5GHz, четири ядрен чип сет от MTK, което е малко вероятно да се конкурира с най-доброто от Samsung или Qualcomm. Също има оперативна памет само 1GB, сега повечето нови телефони имат 2GB, но този модел още е с Android 4.2.

Приложения Float Apps

Най-интересната част от Android на Liquid S1 е неговото качество да бъде многофункционален, което Acer нарича Float Apps. Тези „плаващи“ приложения се активират чрез продължително натискане на бутона за менюто, което извежда меню и ви позволява да активирате едно от четирите плаващи приложения: камера, Гугъл карти (GoogleMaps), бележки и калкулатор. Acer се надява по-късно да добави и още, но усеща, че това са четирите най-полезни и използвани приложения.

acer apps

Тук можете да видите браузър, работещ с две плаващи приложения, камерата в един прозорец и минимизиран калкулатор. Плаващи приложения, отворени в прозорец, който е частично прозрачен, и могат да се местят и разполагат, както искате. Все още можете да си взаимодействате с потребителския интерфейс зад приложението, докато то не е на пътя му.

Плаващи приложения могат да бъдат минимизирани до заглавните ленти или максимално да запълнят екрана. Една пета от размера на плаващото приложение се използва, за да се приемат повиквания, така че входящите обаждания не е задължително да ви откъсват от текущите задачи, просто ги приемате /отказвате и продължавате с това, което сте правили.

Камерата е с добри спецификации и направи достойни снимки за демонстрационната зона по време на изложението Computex. Това е 8-мегапикселов сензор със задно осветяване зад бърз F2.0 обектив.

acer camera

Други характеристики разкриват, че това е само 3G-телефон, без LTE поддръжка. Ще се появи с варианти както за ползване с една, така и за две SIM карти. Батерията е с респектиращия капацитет от 2400 мАч, но това е много по-малко от капацитета на Samsung Galaxy - 3100 мАч, така че резултатът е сравнително слаб в тази област. Размерите 163x83x9.6 mm и теглото му 195 гр. са добри, предвид големината на екран на Liquid S1.

acer размери

Има много неща, които ще се случват на модела Acer Liquid S1, въпреки че цената трябва да бъде конкурентна. Засега моделът ще бъде пуснат в продажба в Русия, Великобритания, Германия, страните от Бенелюкс.

Източник: http://www.expertreviews.co.uk/smartphones/1300120/acer-liquid-s1-review-hands-on-with-new-phablet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *