Намалени цени на продукти и услуги

Предполагам всеки от Вас някога се е чудил защо даден продукт не се продава, въпреки че изглежда великолепен на пръв поглед. Дали причината е във вас или в самия продукт? Причината най-вероятно е заложена в психиката на човек.

Човешката психика е много странно устроена. Особено що се отнася до търговията. Не сте ли забелязали как ваши близки, приятели и роднини, най-вече жените, тичат като ненормални като чуят за разпродажба или намаление в някой магазин. Особено при българина, който винаги гледа да има алъш-вериш, това е просто задължително.

Да, казвате си вие, но не искате да намалявате от цената на стоката, защото няма да печелите. Тук идват на помощ два похвата, които са се утвърдили във времето като успешни.

1. Ниски цени, високо качество

В първия случай вашата стока е на ниски цени, печалбата ви е почти нищожна (ако не работите на загуба), а качеството на стоката е безкомпромисно. След като продукта ви добие популярност постепенно започвате да увеличавате цената на продукта. И когато забележите, че продажбите рязко намаляват идва вашият момент. Обявявате нечувано намаление. Тъй като продукта ви вече е добил популярност продажбите ще завалят.

2. Лъжливи намаления

В краткия си живот съм ставал свидетел на това явление неколкократно. Смея да твърдя, че е изключително успешно. Представете си, че продавате детски ризи. По 9 лева всяка. Е, просто обявете едно 50% намаление и на всеки етикет напишете цена от 18 лева, която е задраскана. Дрехите са на същите цени, но крайният клиент (ако не е редовен) не знае това. Той вижда намалението и нещо го гложди да купи риза за детето си понеже е “много изгодно”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *