Фитнес без хапчета за мускули

Фитнесът като спорт не е толкова разпространен в България. Но страшно много хора го практикуват. Било то професионално или не, било то със личен треньор или без, доста мъже и жени разтоварват и в същото време поддържат тялото си чрез фитнес. В което няма нищо лошо, даже и е доста хубаво. Аз също ходя на фитнес и се чувствам доста добре. Обаче никога не съм се вманиачавал, за разлика от немалко други фитнес любители. А когато се вманиачиш в нещо правиш и доста глупости. А във фитнеса глупост може да се нарече да взимаш анаболи, без да имаш представа всъщност колко много си вредиш.

За жалост обаче във фитнес залите ходят много собственици на магазини за хранителни добавки, които освен че тренират, предлагат и стоката си. Зарибяват по-малките и съответно по-ниско квалифицираните момчета в тази област. Разправят им, че с анаболи ще постигнат ефекта много по-бързо и не толкова вредно. Което е вярно донякъде, защото чрез анаболния ефект наистина ще постигнат много бързи резултати, но никой не може да ме убеди, че анаболите са безвредни. Защото определено не са. И ако не се занимаваш професионално със фитнес, или пък не искаш да ставаш охрана, няма смисъл да ги взимаш.

То и затова натуралните културисти се уважават повече от останалите културисти. Защото постигат целите си много по-трудно и трайно. И разбират много повече от културистите, постигнали резултати чрез химия. Защото самите анаболи заличават допуснатите грешки по време на тренировка. И дори и да тренираш грешно, няма да е толкова фатално. Ама как да обясниш на някое лапе, което току-що влиза в фитнес залата и се възхищава на Рони Колман, че може да постигне хубави резултати, без да е нужно да се дупчи и след няколко години да съжалява. Ами няма как, въпреки че ще е хубаво, ако продавачите на анаболи казват на своите купувачи и за страничните им ефекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *