TATU – един забравен дует

Още през далечната 1999г. на музикалния пазар се появи един руски дует (TATU), който беше готов на всичко за да превземе световната музикална сцена. Година по-късно това вече беше факт. Първият им сингъл “Я сошла с ума” дебютира по руското национално радио и заема първо място в плейлиста на още четири руски радиа. До момента последните изследвания показват, че този руски хит е бил издаден в петдесет хиляди тиража, а пиратските му копия достигат до двеста хиляди диска.

Мнозина смятат, че причината за този фантастичен успех на TATU е благодарение на любовта между изпълнителките - Лена и Юля. Но пък други мислят, че тази любов е била целенасочена към голямата публика и единствената и цел е била предизвикване на интерес от страна на медиите и на обикновените хора.

Аз лично съм на мнение, че тази т.нар. любов между изпълнителките е била поредният фалш от страна на продуцентите на TATU. Разбира се, че сега не е толкова необичайно да видиш две жени, които се целуват и същевременно пеят заедно, но преди осем години това определено си беше необичайно и сензационно.

Но нека и да не забравяме, че няколко дни след като Лена и Юля гостуваха при Слави той спомена, че тези целувки наистина са били фалшиви. Е, ако може да се вярва на Слави Трифонов и приемем, че той е казал истината - значи моята теза е вярна и за пореден път си доказвам сам на себе си, че в днешно време няма нищо по-силно от телевизията и най-вече фалшивият имидж, който тя може да ти даде за добро или лошо.

За мое голямо учудване, когато прочетох автобиографията на двете момичета останах много изненадан. И Лена и Юля са започнали да пеят от много малки. Юля е израснала в богато семейство и още на седем години е постъпила в детско музикално училище. Там тя учи основни неща и след две години усилена работа е включена в известен детски музикален ансамбъл. Там тя се запознава и с нейната бъдеща дуетна партньорка - Лена.

За нея също можем да кажем много положителни неща. Тя също е израснала в добро семейство и само на десет години е станала солистка в известен детски ансамбъл. На петнадесет годишна възраст и двете момичета се явяват на кастинг за нов музикален проект и го печелят. Малко след това този музикален проект получил и названието си - TATU.

След този спечелен кастинг за двете момичета се случват много хубави неща. Стават световно известни, започват да дават пресконференции пред медиите и в същото време техни клипове се излъчват по MTV и други световно известни музикални телевизии. След като издават първият си албум “200 по встречной” той претърпява феноменален за онова време успех. Легално са продадени над два милиона диска, а нелегално над четири. И това разбира се не е всичко.

Много награди, концерти и интервюта успяват да реализират двете момичета от най-известният руски дует. И причината да ви разкажа тази кратка история е много проста. Искам да разбера и вашето мнение по въпроса. Смятате ли, че TATU биха имали такъв невероятен успех, ако не се бяха целували в клиповете и участията си? Ако просто бяха един нормален дует.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *