Искат да връщат тютюнопушенето в заведенията

Не следя новините, защото са манипулативни. Новините, които ме интересуват идват до мен по един или друг по-правилен начин. Ето какво получавам на пощата:

Здравей,

Както вероятно знаеш, пълната забрана срещу тютюнопушене на закрити обществени места е на път да бъде да бъде осакатена, заради силния натиск, който оказва лобито на производителите и дистрибуторите на цигари.

Ако не искаме зловонните димни завеси отново да съпътстват нашите обяди и вечери в ресторанти и в други обществени заведения, трябва да покажем, че има хора, които не приемат да се прави стъпка назад и са готови да направят нещо повече от това да се възмущават в интернет от нерешителността на управляващите.

Събираме се на 13-ти Декември, четвъртък, 14,00 часа, входа за депутати откъм бул. Дондуков в сградата на бившия Партиен дом.

Знаем, че е в работно време, но тогава заседава Комисията по здравеопазването към Парламента и присъствието на хора под техните прозорци е единственото действие, което може да им попречи да отменят пълната забрана.

Ние ще бъдем там... и всеки друг, който дойде жертвайки обедната си почивка, ще даде безценен принос към каузата да продължаваме да дишаме свободно и да не миришем.

Ако не живееш в София и няма да бъдеш там в четвъртък, подкрепи петицията, която ще бъде още един важен аргумент в борбата:
http://www.peticiq.com/ne_na_cigarite_v_zavedeniata

Поздрави,

Павел, Гергана, Краси, Методи, Стефан, Иво, Ева, Петя, Любо, Вили и още много други, на които ни писна постоянно да ни връщат назад и да ни принуждават да се храним в дим, да танцуваме в дим, да живеем в дим.

Подкрепям! Като бивш пушач и на мен не ми е приятно да ми пушат навсякъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *