Дупките по пътищата в България

В събота тръгнахме с майка ми и баща ми за Павел баня, малко градче близо до село Шипка. Целта на пътуването беше да си починем малко от натовареното градско ежедневие, като се поплацикаме малко в басейна с минерална вода. Всичко вървеше много добре. Хотелът беше хубав а водата в басейна беше чудесна.

Проблемът дойде обаче, когато се връщахме днес тръгнахме в три и половина и правех сметка да се върнем към 5, защото толкова е като време пътя от там до Габрово. Но когато си правиш планове те винаги се сриват, така стана и с моя плат.

Пътувайки към върхът по прохода Шипка изпреварих няколко камиона и след като стигна до Царският завой ударих колата в една дупка, като казвам дупка не си мислете някаква дупчица където дори крака не може да падне. Не, тази беше от тези, за който се казва: “Дупка метър на метър”. Резултатът от сблъсъка ми с тази дупка е:

- Скъсана предна дясна гума - 120лв.
- Повредена задна дясна гума - 120лв.
- Изкривена предна дясна джанта - 100лв. (Ремонт)

Моля се само утре застрахователи да се съгласят да изплатят някой лев.

След тази случка се замислих, къде подяволите е държава. Дупка метър на метър на сред прохода, който се ползва като проход на републиката?. Но на тях не им пука за големият трап зинал на пътя, защото първо, че не минават по този път и второ дори да минат и да си потрошат колите, какво ли им пука все пак те са от нашите данъци и от тези на нашите родители.

П.С. Написах поста не за да се оплаквам, колко пари трябва да се похарчат за ремонта на колата ни, а за да ви помоля да карата разумна и какво се казва в едно нова предаване на Нова телевизия: "Внимавайте с дупката" :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *