Фарове за мъгла

Ето това кръглото най-отдолу е фар за мъгла и неговото предназначение е да ти осветява пътя или да те прави видим за останалите в лоши метеорологични условия.

За прекарания около един месец в България навъртях около 3000 км. и нито един път не ми се наложи да го включа. А познайте защо? Ми щото нямаше мъгла. Може и да е имало, ама я не видох ни една.

За сметка на това, обаче, на десет коли поне една караше с включени такива.

О, глупост неземна! Не намирам думи да опиша що за човек трябва да си, за да си включиш фаровете за мъгла в ясен слънчев ден или звездна нощ! Не мога да си представя що за манталитет и култура трябва да имаш, за да го направиш.

Мамка му, видях една Вектра от осемдесет и некоя си, на която бяха монтирани два допълнително!!!

За себе си, виждам само две причини за да го правят:

1. Да се изфукаш, че колата ти е оборудвана с това чудо на съвременната техника (мале, мале, малееее);

2. Да придадеш по-"як" вид на колата си (особено ефектно при модели по-стари от 10 години).

Може би има и трета причина и тя е, че тава са ора - пустиняци, баце, дето не трябва да търсиш никаква логика в действията им (" Я го гле па тоа, къ си е пущил фаровете за мъгла! Тоо к'во си мисли, бе, че я не моо си ги пуща ли??? Я гле с'а к'во става!!!")

На всички тези персони давам следните препоръки, които ще направят колите им да са още по-яки и да демонстрират още повече "екстри":

- Сложете си таймер на копчетата за стъклата, за да се отварят и затварят постоянно - така хората ще видят, че имате ел стъкла;

- Същото може да направите и с огледалата, ако имат опция да се прибират към купето - вярно, че няма да имате видимост назад, но пък ще сте неотразими на пътя;

(За бога, не отваряйте предния капак в движение - всички знаем, че се отваря.)

- Дори да нямате климатик, карайте винаги със затворени прозорци, дори и в най-големите горещини - така всички ще си мислим, че имате. Вярно, може да се потите повече, но това е полезно за обмяната на веществата;

- За всички "скрити" екстри, които няма начин как да бъдат показани, може да използвате залепващо бяло фолио, на което с червен перманентен маркер да обясните нам неадекватните за какво иде реч. (Може да напишете "ABS", например, и да залепите на калниците в близост до гумите.)

Ако някой се сеща още нещо да допълни, че на мен ми писна от простотия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.