Фарове за мъгла

Ето това кръглото най-отдолу е фар за мъгла и неговото предназначение е да ти осветява пътя или да те прави видим за останалите в лоши метеорологични условия.

За прекарания около един месец в България навъртях около 3000 км. и нито един път не ми се наложи да го включа. А познайте защо? Ми щото нямаше мъгла. Може и да е имало, ама я не видох ни една.

За сметка на това, обаче, на десет коли поне една караше с включени такива.

О, глупост неземна! Не намирам думи да опиша що за човек трябва да си, за да си включиш фаровете за мъгла в ясен слънчев ден или звездна нощ! Не мога да си представя що за манталитет и култура трябва да имаш, за да го направиш.

Мамка му, видях една Вектра от осемдесет и некоя си, на която бяха монтирани два допълнително!!!

За себе си, виждам само две причини за да го правят:

1. Да се изфукаш, че колата ти е оборудвана с това чудо на съвременната техника (мале, мале, малееее);

2. Да придадеш по-"як" вид на колата си (особено ефектно при модели по-стари от 10 години).

Може би има и трета причина и тя е, че тава са ора - пустиняци, баце, дето не трябва да търсиш никаква логика в действията им (" Я го гле па тоа, къ си е пущил фаровете за мъгла! Тоо к'во си мисли, бе, че я не моо си ги пуща ли??? Я гле с'а к'во става!!!")

На всички тези персони давам следните препоръки, които ще направят колите им да са още по-яки и да демонстрират още повече "екстри":

- Сложете си таймер на копчетата за стъклата, за да се отварят и затварят постоянно - така хората ще видят, че имате ел стъкла;

- Същото може да направите и с огледалата, ако имат опция да се прибират към купето - вярно, че няма да имате видимост назад, но пък ще сте неотразими на пътя;

(За бога, не отваряйте предния капак в движение - всички знаем, че се отваря.)

- Дори да нямате климатик, карайте винаги със затворени прозорци, дори и в най-големите горещини - така всички ще си мислим, че имате. Вярно, може да се потите повече, но това е полезно за обмяната на веществата;

- За всички "скрити" екстри, които няма начин как да бъдат показани, може да използвате залепващо бяло фолио, на което с червен перманентен маркер да обясните нам неадекватните за какво иде реч. (Може да напишете "ABS", например, и да залепите на калниците в близост до гумите.)

Ако някой се сеща още нещо да допълни, че на мен ми писна от простотия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *