За диетите, килограмите и отношението на хората

За около една година и нещо качих известно тегло. Всъщност, ако трябва да бъде честен, качих доста килограми. Теглото ми в момента е 103 кг. и съм висок 194 см.

Също от +година и половина започнаха по мой адрес едни постоянни възклицания от сорта на “Я, много си надебелял, бе.” ; “Да не си глътнал баскетболна топка ?!” ; “Ха-ха-ха! Ангел е дебелак.” - и то такива възклицания, иронични въпроси и прочее глупости от приятели, познати, непознати и т.н.

Първият месец ми беше малко некомфортно. Тогава възприех тактиката “Ако се самоиронизираш от време на време ще ти е по-лесно да не чуваш чуждите обиди.”; Всъщност действа. Започнах да се съгласявам, че съм качил няколко килограма. Аз съм човек, който умее да се самоиронизира. Също така и умея да приемам всякакви шеги. Щом аз се шегувам с хората - няма лошо да се шегуват с мен. Това е нормално.

Всъщност, спрямо височината ми килограмите не са страшни. Всъщност с моето (бившо) обикаляне по планините на България, развих доста сериозно мускулатурата на краката. Целият проблем за хората с нормални килограми, които познавам е следния - “Той има бирен корем - ще го изядем от подигравки!” Добре и с това се свиква. До известна степен. Като човек с чувство за хумор - всичко е шега. Имам бирено коремче - голям праз.

Обаче започва да ми писва от непрекъснатите подигравки. Хайде - да е веднъж на час “Брех, стабилно си понадебелял!” - разбирам. Хората имат навика да се шегуват. Не е нищо особено.

Обаче колкото и да е сляп човек, няма начин да не забележи нетолерантността, която проявяват всички, които се шегуват с килограмите на нас - по-едрите хора.

  1. Никога не се интересуват от причината или причините, поради които си напълнял.
  2. Не знаят точната граница между шегата и обидата

Да, аз трудно се обиждам. Но вече ми идва в повече на час по няколко пъти да ми се напомня, че съм дебел.

Имам въпрос към всички, които четат този постинг: А случайно да сте забелязали някой дебелак да се подиграва постоянно на кльощавите хора?!

Има още нещо, което трябва да споделя. Аз съм още малък на години. Хората, които поне малко са си чели учебниците по биология за осми клас и са дискутирали с учителите си уроците май трябва да знаят, че докато човек не стане на 25 години, не е хубаво да се придържа към никакви диети.

Ако се придържа към диети с цел сваляне на килограми, имунната система няма да функционира на 100% поради простата причина, че не е “ошлайфана”. Всъщност какво говоря?! Това трябва да го знае всеки човек с малко повече интелект от гнида. Ама от где ти този късмет?!

Още се чудя и какво им влиза в работата на хората в “нормално/идеално тегло”, че съм дебел ?! Нали не са те. Особено тези хлапета, които не се хранят правилно и си блъскат след фитнес протеини, хапчета и разни други химически стимулатори, за да могат да изглеждат добре за пред момичетата.

А ако момичетата се впечатляват само от тялото на момчето, а не от интелекта, значи са по-прости от старите ми кубинки. В крайна сметка човек трябва да се чувства добре в собствената си кожа. На мене ми е уютно в моята.

За човек не се съди по килограмите. Майната им на всички, които мислят обратното. Майната им и на всички, които не виждат по-далеч от носа си. Майната им на диетите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *