Съботен грях по Великден

Всеки има някакви грехове, безгрешни няма. Всеки е допускал грешки, големи или не чак толкова, но винаги съм се питал кой е по-големия грях? Да псуваш в църквата или попа да е пиян? Не, между другото съвсем сериозно питам. Защо на всеки един Великден повечето попове са пияни?

Нали уж трябва да са смирени, радостни и общо взето да си вършат тяхната работа. Едва ли там, където са учили са правили подобни неща (все пак доколкото съм запознат да станеш поп е доста трудно, може би по-трудно дори и да станеш адвокат). Това доказва, че всеки, ама абсолютно всеки прави грешни, съвсем друг е въпроса обаче, когато правиш грешките системни.

Иначе на Великден аз си изкарах доста добре. Не ядох козунаци и яйца, пих малко бира и отидох на църква с приятели. Там пък се видях с други приятели и общо взето след като обиколих три пъти църквата си тръгнах. И нито веднъж свещта ми не изгасна! Явно съм нямал чак толкова много грехове.

А между другото искам да вметна, че бараката до нас за яйца направи страшен оборот. Имаше толкова много хора на опашка, че трябваше да пресека и да отида на другата улица. Някой път обещавам да направя снимка, как във седем-осем часа сутринта има по двадесет пенсионера. Даже и се карат кой да е по-напред. А вие как прекарахте Великден? Има ли с какво да се похвалите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *