Беднякът милионер

Беднякът милионер или по-точно мърлячът милионер (доколкото разбрах така се превежда) е филма, който 2009-та година обра точките на Оскарите. Спечелените награди са за най-оригинална музика, адаптиран сценарий и разбира се, за най-добър филм.

Дали точно този е най-добрия филм може да се спори. Аз го гледах снощи и като цяло ми хареса. От доста време не бях гледал драма, а по принцип не обичам подобен тип филми. Не мога да не спомена обаче, че филма ми направи голямо впечатление. Как един младеж, който е израснал само с брат си и то в невероятна мизерия може да направи подобни неща. Да стигне до върха.

Всъщност сюжетът е такъв. По-голямата част от действието се развива в Мумбай (Индия). След като убиват майка им, Салим и Джамал остават сами. Срещат едно момиче и успяват да запазят приятелството си много дълго време. Пътищата им се разделят, когато двамата братя решават да избягат от мястото, където ги учат да пеят, защото ги грози опасност.

По онова време слепите певци са просели повече. Към средата на филма братята Джамал и Салим се разделят. Единия става убиец, а другия - мърляч. Работата му се състои в това да пълни чаши с чай на по-висшите от него, т.е. на всички. . Но когато разбира, че голямата му любов е почитателка на Стани Богат той решава да се пробва.

Въпрос след въпрос Джамал отговаря правилно. И всички въпроси са свързани с неговото тежко детство. Организаторите мислят, че беднякът мами и след края на шоуто, точно до решаващия последен въпрос вкарват момчето в затвора. Изтезават го, докато не разберат как отговаря все правилно. “Професори стигат до 60 хиляди, а мърляча е вече до последния въпрос”.

Накрая става така, че голямата любов на Джамал гледа шоуто и даже се включва в играта с жокера обади се на приятел. Това стигна на младия младеж и маркира отговор A, просто така. Оказа се, че никой не може да го спре и най-накрая беднякът стана милионер. И намери любовта си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *