Zeitgeist (Духът на времето)

Zeitgeist (Духът на времето) е от онези готини филми, които обикновено случайно откриваш (може би защото нямат бюджета, връзките и харизматично-убедителното поведение на Ал Гор), но си радостен, че си открил. Други такива филми за мен например са Великата тайна на водата и легендарната Baraka, колкото да посоча 1-2, но на практика цялата колибка е пълна с подобни.

Zeitgeist е увлекателен. Започва с историята на набързо скалъпената религия - християнството, гребяща с пълни шепи от по-древни религии; демонстрира поразителните прилики между всички съществували религии; обяснява голяма част от библейските текстове по достъпен начин; и докато се усетиш, вече разказва за банковата система, 9.11 и връзката между цялото чудо. За капак на всичко, oткровено избухване в смях има на дискотечното зацикляне върху думата "терор", което докарва поразително на олигофренщините на Стив Балмър.

Вярно, накрая оставаш с усещането, че всичко е толкова удобно натъкмено и така добре си пасва, че започва малко да прилича на удобно сглобените истории на Майкъл Мур. Но няма значение. Гледайте го.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *