Zeitgeist (Духът на времето)

Zeitgeist (Духът на времето) е от онези готини филми, които обикновено случайно откриваш (може би защото нямат бюджета, връзките и харизматично-убедителното поведение на Ал Гор), но си радостен, че си открил. Други такива филми за мен например са Великата тайна на водата и легендарната Baraka, колкото да посоча 1-2, но на практика цялата колибка е пълна с подобни.

Zeitgeist е увлекателен. Започва с историята на набързо скалъпената религия - християнството, гребяща с пълни шепи от по-древни религии; демонстрира поразителните прилики между всички съществували религии; обяснява голяма част от библейските текстове по достъпен начин; и докато се усетиш, вече разказва за банковата система, 9.11 и връзката между цялото чудо. За капак на всичко, oткровено избухване в смях има на дискотечното зацикляне върху думата "терор", което докарва поразително на олигофренщините на Стив Балмър.

Вярно, накрая оставаш с усещането, че всичко е толкова удобно натъкмено и така добре си пасва, че започва малко да прилича на удобно сглобените истории на Майкъл Мур. Но няма значение. Гледайте го.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.