Избори 2011

Както обикновено преди избори настава лека суматоха. И темата става актуална. И както обикновено се открояват двете основни гледни точки:

  1. който не гласува е педераст/ченге/червен
  2. няма да гласувам, защото няма за кой/не ме ебе

Често срещан мотив на първите е, че докато ние не гласуваме, мингяните и рязаците гласуват с пълна пара и има реалната възможност да се окажем в държава управлявана от тях. Затова е задължително да се гласува. Ако не харесваш никой, ще гласуваш стратегически, за някой, който ти кажат аверите. Един вид политиката е шах и като не можеш да го играеш, ще слушаш специалистите. Основният аргумент при тях е от типа “който не е с нас е против нас”, често пречупен през по-глобалната призма на държавата.

Позицията на вторите е, че първите са шайка малоумни тъпани, които заслужават дереджето си, защото с мурафети от 19 век не се гради прогрес в 21. За вторите е важно да гласуват за личности, в които имат доверие, а не за обещания и думи. Aко такива няма, то те няма да гласуват за никого и по-скоро ще отидат някъде другаде, където животът им ще има по-голям личен смисъл. Друга част от вторите приема апатично изборите, защото не смята, че който и да е на власт, ще окаже пряко въздействие върху подобряването на благосъстоянието им.

Най-простичко казано:

Вие, драги читатели, от кои сте и ще бъдете ли така добри да споделите доводите си за (без)действията си на предстоящите избори? Като моля да се въздържате от агитационни словоблудства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *