Некадърни шофьори

Безразсъдните шофьори убийци станаха прекалено много. Освен че сериозно застрашават живота на всички околни, те застрашават и собствения си жалък животец. Карат като луди по пътя, не мислят въобще за последствията и се изживяват богове на пътя. Купили си кола за няколко стотици левове и вече кой е като тях. Абсолютни олигофрени!

И нито има полиция, нито има някой, който може да им направи нещо. А войната по пътя никой няма да може да я прекрати, докато полицията не си свърши работата като хората. А кога ще стане това, никой не знае.

През последните години войната по пътищата в България взе хиляди жертви. Кои са виновни, кои са невинни, няма значение, факт е, че хората умират. Факт е, че компетентните органи не правят абсолютно нищо по въпроса. А това не трябва да е така. Ако се наложат по-големи глоби, ако се глобяват пешеходци, може би нещата ще вземат да се оправят.

Ама само с приказки не става. Трябва да се приложат и действия. Обаче, кажете ми, как ще обясниш на шофьорите, че ще получат наказание, при положение, че Максим Стависки получи условна присъда?

Дали си шампион по фигурно пързаляне или си обикновен човек - няма значение. Всеки е равен пред съда (ама не и в България). Да не говорим, че по-младите шофьори си нямат понятие от правилника за безопасно шофиране.

Тук ще ви разкажа един случай, когато бяхме на една бензиностанция в Грудово. Паркирахме в близост до кафето и още даже не бяхме слезли от колата, когато се чу изключително неприятен звук и колата ни се разтресе. Блъснаха ни на заден ход и то в бензиностанцията! А доколкото знам, там е забранено да се кара на заден ход.

Та ние се чудим защо хората по улицата умират, а шофьорите даже не са си направили труда и да запомнят малко от правилника. Карат както си искат и резултатите са налице. Да не говорим, че да си купиш книжка не изисква толкова много усилия, а в по-малките градове хората даже карат и без книжки.

Аз също ще стана шофьор след около година и още от сега съм се отчаял като гледам как стоят нещата по пътищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *