Максим Стависки – катастрофа и присъда

Максим Стависки

Максим Стависки. Всеки човек трябва да е равен пред закона. Независимо дали е звезда или просто обикновен човек. Всеки трябва да носи отговорност за постъпките си. Това обаче в нашата бедна България просто няма как да се получи. А и никога не се е получавало. И то главно благодарение на корупцията. Не знам колко трябва да си тъп, че да пуснеш на свобода човек, който се е натряскал като свиня с алкохол и благодарение на него е загинал един човек. Друг пък в момента е в болница и се лекува и то благодарение на Максим Стависки. Този човек трябва да е в затвора!

Трябва, ама няма кой да го вкара. Ако живеехме в Америка може би това нямаше да се случи и Максим щеше да е в затвора много отдавна, но уви, живеем в България. И тук ако си звезда си привилегирован и дори и да убиеш човек, няма да влезеш там, където ти е мястото. А ще се разхождаш по улиците, ще си караш пак колата, а после ще се оправдаваш, че не си я карал, а само си я преместил. О, да. И никой няма да ти повярва, но на теб няма и да ти пука, нали си свободен, само не знам как ще спиш вечер, честно.

Не знам вие на какво мнение сте, но на мен ми се повдига от руснака. Макар и световен шампион, той трябва да понесе отговорност за действията си. Съмнявам се, че ако вие убиете човек ще се разминете с условна присъда. Даже напротив, ще влезете в затвора, където ще ви е мястото. Но ако сте фигурист и сте световен шампион затвора може би ще го гледате само по филмите. Което е много, ама много жалко. Не може политиците ни да претендират, че в България няма корупция, а в същото време един убиец да се разхожда по улицата.

Прокуратурата ще отстъпва под натиска на някой висшестоящ, ще се сменят още прокурори по делото Стависки и в крайна сметка той пак ще е на свобода. В това съм убеден. И не защото това е правилното решение, а защото няма кой да го вкара в затвора. Явно вече е толкова голяма звезда, че и законите не могат да го спрат. И това ще продължи докато не убие още някой, тогава може би някой ще се сети, че Максим Стависки трябва да е зад решетките. И дано поне тогава резултатите от пробата за алкохол на Максим Стависки бъдат верни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *