Как да изберем термопомпа?

Колкото и да застуди навън, бихте могли да подгреете работата вътре в помещенията. Rheem предлага най-изчерпателната и функционална серия в отоплителната индустрия.

Тази свръх-ефективна технология осигурява икономии както на газ, така и на електроенергия. Каквато и настройка за отопление на Rheem да предпочетете, можете да разчитате на енергопестене, разходно-ефективна експлоатация и надеждна работа години занапред.

  • Дали някои термопомпи са по-добри от останалите?
  • Какво трябва да знам за SEER и HSPF?
  • Важни ли са външните характеристики?
  • За какви серпентини да гледам?
  • Дали някои марки термопомпи са по-тихи от другите?
  • За какво да внимавам у даден доставчик?

Дали някои термопомпи са по-добри от останалите?

Съвсем естествено, енергийната ефективност е важна. Но, когато правите избора си, не забравяйте, че ниските експлоатационни разходи са незначително удобство, ако тези за обслужване и ремонт са високи. Не избирайте само по енергийната ефективност.

Rheem е единственият производител, който инсталира компресор Compliant Scroll ® – най-успешният в индустрията за цялата серия термопомпи за дома.

Какво трябва да знам за SEER и HSPF?

Има изисквания производителите на климатици и отоплителна техника да изчисляват и определят степента на ефективност на своите продукти на сезонна база. Тези оценки са известни като "сезонен коефициент за енергийна ефективност" или SEER – за климатиците, и "коефициент на сезонно полезно действие" или HSPF – за отоплителните системи.

При термопомпите се използват и двата коефициента. Колкото по-висока е SEER или HSPF стойността, толкова по-ефективна е термопомпата. Оборудването с по-висока ефективност е по-скъпо. Но, след като експлоатационните разходи са по-ниски, периодът на отплащане може да бъде по-кратък, отколкото предполагате.

Термопомпа с високи SEER и HSPF показатели може също така да добави стойност към вашия дом, което е важно за днешните купувачи на жилища с развито съзнание за енергийна ефективност.

Важни ли са външните характеристики?

Разбира се. Търсете характеристики като корпус от поцинкована стомана с вентилационни отвори за защита на кондензиращото тяло от външни въздействия. Уверете се, че той е боядисан с прахово покритие и висококачествен лак за по-висока издръжливост и по-добър външен вид.

За какви серпентини да гледам?

Гледайте за медна тръбна система в изпарителя и кондензиращата серпентина. Тя е добър проводник на топлина и е на практика неуязвима откъм корозия. За разлика от крехката алуминиева тръбна система тази се ремонтира сравнително лесно на място.

Дали някои марки термопомпи са по-тихи от другите?

При някои модели външният вентилатор може да бъде досаден източник на шум. Моделите на Rheem са с решетъчен дизайн, който свежда въздушните ограничения до минимум и това позволява на вентилатора да работи по-тихо.

Също така, вентилаторът е прикачен на долната страна на решетката, което го предпазва от рискови въздействия, и той насочва въздушния поток нагоре, далече от растения и храсти.

За какво да внимавам у даден доставчик?

Благонадеждност. Потърсете доставчик от вашия регион. Бихте желали той да е наблизо, за да може да ви предоставя бързи и удобни услуги.

Той трябва да може да ви предложи марка, ползваща се с добро име, и да разполага с добре зареден инвентар от резервни части. Не бихте желали да понесете лятната жега, чакайки за най-простичък ремонт!

Един от начините да сте сигурни, че ще получите обслужване на ниво, е да се свържете с местния доставчик на Rheem. Вашият местен доставчик на Rheem е добре осведомен, благонадежден и толкова добър, колкото всеки друг от бизнеса, когото бихте намерили. Обадете му се, за да намерите доставчик в близост до вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *