Мрежов рутер, който кърти отвсякъде!

Каква е разумната цена за рутър? На мен 425.50 дилърска цена за D-link DIR-855 ми се видяха просташки много. Вместо него взех DIR-655 само за 190.50 (дилърска цена). Което пак е малко нахално на фона на стотиците варианти за под 100 лева, но според западните консуматори - устройството кърти, чисти и извозва.

Всъщност исках DGL-4500, който се води гейминг рутър и с едно цъкване има уникалната екстра да шейпва всички канали (торенти, моренти, воип и други простотии) и да осигурява максимално широк диапазон за онлайн гейминга ти. Има предварително подготвени профили за повечето онлайн игри, а за които няма можеш да си направиш нов. Честно ви казвам, щях да си ударя една тъпанарка от кеф като го прочетох! Кърти!

Но се оказа, че в затънтената ни на гъза на географията държавица той просто не е вкарван. Хипотетично цената му трябва да е между тези на 655 и 855, но за нещастие, единственият начин за сдобиване с него е ebay. Казвам ви, махайте се от тая малоумна държава, в която дори мрежово оборудване от най-големия вносител не можеш да си купиш като хората, защото той предлага само DGL-4300. Вярно, срещу скромните 178.50, но я го виж на какво прилича!?

На пръв прочит 655 кърти отвсякъде и е ОК. Инсталира се за нула време, има адски много настройки, а нещото, което супер ме възрадва, понеже нета ми е ограничен по мак, беше хитрата опция “клонирай мак адреса на мрежовата карта”. Бахти кефа! За половин минута всичко тръгна. Компютрите най-накрая показаха 1Gbit връзка, а сигнала се хваща сигурно чак в Кайро. Сравнено с текущия Medion суич, на който в последната половин година му трябваше вентилатор, за да се охлажда и да работи, а на балкона, намиращ се по права линия на 5 метра и препречван само от прозорец обхвата беше 1 или 2, това си беше прераждане.

За жалост изглежда евтино. Макар това да беше критерий номер две при избора. Дори белият цвят хич не му помага, а квадратната синя светлина зад иконките, създаваща грозен glow показва, че явно никой никога няма да направи поне малко усилия да осветява само иконите, а не целия канал, в който е ръгнат диода. Азиатски простотии.

Според Вас кой е рутерът, който кърти с възможности?

Едно мнение по „Мрежов рутер, който кърти отвсякъде!

  1. рутера е Netgear wnr3500l ( гигабитов + 300mbit N ) wireless client isolation + втора мрежа за гости + може да му се сложи Tomato или dd-wrt :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *