Дискриминация срещу ромите и турците

Нашата държава има проблем с расовата дискриминация. Винаги е имало и винаги ще има. Това обаче далеч не е най-лошото. По-лошото са злобата и агресията на хората спрямо турците и ромите. Аз също не ги харесвам, да си призная. И не ме е срам да го кажа, никак даже! Мразя как управляват държавата ни, когато гласуват само срещу пари, мразя как ровят в казаните, мразя как се държат спрямо българите.

Но не проявявам агресия срещу тях. А всъщност разликата между омразата и агресията е много тънка и се прекрачва много лесно. И много хора не издържат. Случвало ми се е през нощта да изхвърлям боклука, а точно до контейнера виждам как един ром спи. На мен тази гледка не ми направи кой знае какво впечатление, но явно на ядосания таксиметров шофьор му направи. И той го наби.

Честно казано това не е единствения случай, който съм виждал. Имало е и доста други. Едно време бях гледал по телевизията за прословутия гей парад в София. Десетки задържани за нарушаване на обществения ред. Това какво означава? Че в България различните не се харесват на голяма част от обществото. Днес се поразрових и в няколко сайта за запознанства.

Някои хора бяха толкова целеустремени да направят България по-българска, че попаднах на някой много, ама наистина много гадни коментара. И нещото, което най-много ме учуди е, че тези хора не се наричат расисти, но въпреки това са попълнили профилите си със текстове като: “убий мангала, обеси негъра на банановото дърво, задуши китаеца в оризената каша.”

А питали ли сте се дали ромите са дискриминирани от държавата, защото ако смятате, че те са дискриминирани, то вие жестоко се лъжете. В един блог прочетох много интересен пост (от миналата година). Според вестник Труд циганите дискриминират българите, защото 60% от ромите са безработни и всяко второ тяхно семейство е на помощи от държавата. Помощи, които плащаме ние.

Може би и от там идва напрежението между българи и роми. Едните работят, плащат данъци, а другите не работят и получават помощи за това, че са мързеливи и некадърни. И държавата не прави нищо по този въпрос, защото знае, че на следващите местни избори ромите ще решават съдбата на България. Отново!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *