Отказване на цигарите – седмица 4

Неусетно минаха цели четири седмици от моето отказване на цигарите. Това е почти цял един месец. През изминалия период започнах да се чувствам все по-уверен в себе си и волята си.

Мои приятели казват, че съм ги отказал доста лесно (или поне привидно лесно). Все пак ми е трудно да преценя обективно дали е било лесно или не. Като цяло не беше най-трудното занимание да гоня лоши мисли, когато ми се допуши.

Постепенно спря да ми се допушва. Ето и кратък преглед на плюсовете и минусите на отхвърлянето на пирончетата както и промяната им във времето.

Плюсове на отказването на цигарите:

  • Постепенно започнах да изкачвам по-лесно стълби без да се задъхвам както преди. Винаги съм мислил, че основната причина за това е било наднорменото тегло, но всъщност съм бил в грешка.
  • Скоро забелязах, че се събуждам по-отпочинал от преди и се уморявам по-трудно.
  • Усещам ароматите и вкуса на ястията по различен начин… Дишам с лекота по-дълбоко и усещам удоволствие от това. Трудно е да се опише с думи. Това винаги ми е липсвало най-много докато пуших.
  • Спестих 70 BGN за времето, в което не пуша. Преди често ми се случваше да съм на минус. Това може да се дължи допълнително на факта, че вече не пия и никакъв алкохол.

Минуси:

  • Постепенно започнах да не понасям тютюневия дим, а вече ми е отвратителен. Избягвам да сядам на друго място освен на открити заведения, което ще е абсолютно неприложимо през зимата.
  • Първоначално изтървах апетита извън контрол. Въпреки всичко през последните дни започнах да нормализирам отново храненето. Очудващо, че не съм дръпнал напред с килограмите след цигарите. Разликата ми е точно в +1 килограм.
  • Драстично спадна удоволствието ми от посещаване на заведения и барове. Освободи ми се много време, което мисля да започна да използвам за разходки в парка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *