За бирата, хората и за едно пътуване

Ако човек пътува по магистралата София - Варна ще си помисли, че българите не консумират нищо друго освен Загорка и Шуменско. То не бяха билбордове в стил "Новата бутилка, нов стил" или "Съдържанието откри перфектната форма". Сякаш хората пият бутилката, а не съдържанието? Знам ли?

Но да си дойдем на думата, можете ли да карате луксозен Мерцедес с 4 еднакви цифри регистрация и в продължение на няколко километра да изхвърляте боклуците си през прозореца, докато не изхвърлите и най-малката хартийка?! Напоследък често ми се случва, дори прекалено често, да срещам такива, които изпразват какво-що имат като боклук през прозореца.

Ако навържем всичко това, стигаме до извода, че рекламистите правилно са предположили, че много от шофьорите са тъпи парчета, за да се хванат на слогана "Съдържанието откри перфектната форма".

А за десерт!

Случайно телевизора остана за по-дълго пуснат на Канал 1 - телевизията на правителството и управляващите, а не обществената ТВ и на народа. Оставайки пуснат, насила изслушах една тирада по повод 2 юни и алабализми, патриотизми и шовинизми:

- Здравейте, войници!

- Здраве желаем, господин Министър председател! Урааа.

- Здравейте, бойци!

- Здраве желаем, господин Министър председател!

и за капак

- Здравейте, студенти! (и тук една камара пионерчета и ученици крещят)

- Здраве желаем, господин Министър председател! Урааааааааа! Аха-аха.

и тук следват една камара алабализми в стил, националния идеал, подвига на възрожденците, националния дух, честта и достойнството и куп думи в стил ранен национализъм и шовинизъм... Каза се нещо и за икономика на знанието. Егати лицемера! Като изхарчиха милиард и половина от излишъка не си мислиха за учителите и образованието! И накрая нещо за баба Илиица дори се спомена.

Чудя се на хората как може все още да се тълпят на подобни "мероприятия"?

Абе какво исках да кажа, докъде стигнах :)

С две думи - за култура и образование да се борим му е майката, иначе ще козируваме на светли личности още дълго, ще се ровим в боклук и ще гледаме Шуменско и Загорка по билбордовете за утеха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *