Шест дребни неща, които ме правят щастлив

Колко е важно да бъдеш сериозен и прави ли те това щастлив така, както изброените по-долу 6 дребни неща ме карат да се чувствам щастлив?

1. Съботните сутрини. Това е времето когато чета много вестници, списания, пия няколко силни кафета и пуша много почти една след друга цигари (сега вече не, защото ги отказвам). Времето, което е само за мен и околните ми уважават това или с други думи не ме безпокоят по никакъв начин. Убеден съм, че при много хора е по същия начин и съответно знаете за какво говоря.

2. Печени чушки с яйца и сирене. Мммммм! Това ще е второто нещо, което днес ще ме направи щастлив. Жената е купила необходимите продукти и ми е обещала такава вечеря. Случва се понякога щастието ми да преминава и през стомаха ми, макар и рядко.

3. Моята младост. Защото аз съм млад, дори често обичам да казвам, че съм малък. Но дори когато остарея пак ще бъда млад. Защото младостта може да си позволи всичко. Младостта може да се радва, усмихва, весели безпричинно. Просто си казваш „аз съм на 23” и това е достатъчно да те накара да се усмихнеш и да се почувстваш щастлив.

4. Детето. Разбира се. Времето прекарано с нея. Игрите, смешките, лудориите, моментите когато сме „сериозни” при научаване на нови и непознати неща от живота. Тя винаги ме разбира и рядко ми противоречи (след време едва ли ще е така…) и аз винаги и угаждам и може би още по-често я глезя. Винаги е забавно когато сме заедно.

5. Книгите. И особено любимите ми книги. Или пък най-любимата ми книга – „Идиот” на Достоевски. Вече съм я чел общо 14 пъти, но пак ми е интересна и занапред ще я препрочитам.

6. Да съм щастлив. Дотук изброих пет дребни неща, които ме правят щастлив, което означава, че щастието също е дребно нещо, така както е лесно постижимо. Или да съм щастлив сега, може да ме накара да бъда щастлив и после, чрез спомените, и да ме накара да се усмихвам и пак да бъда щастлив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *