Подреждане на документи и фактури в неделния ден

Принципно не съм от най-подредените хора… всъщност, аз съм подреден само в някои аспекти. В други хаосът е най-добрият ред за мен. Компютърът, организацията на документите в него, музиката и приложенията ми си отговарят на някави свои железни стандарти. Всичко останало в аналогов формат около мен е захвърлено на място, което смятам за възможно най-бързо и лесно достъпно.

Ако някой ми подрежда нещата се изнервям до безкрайност. Не заради друго, но трудно се ориентирам когато съм оставил нещо на едно място, а с хиляди усилия и загуба на още толкова нерви и достатъчно много време го намирам на друго място.

Въпреки това си имам една пластмасова кутия от бонбони, в която перфектно се вместват всякакви важни документи, като фактури, касови бележки тип „гаранция“, гаранционни карти, квитанции от куриери, информация за банкови сметки и дебитни карти, документации към някои важни джаджи и други. Постепенно с нарастване на покупките тя започна да се препълва.

Всеки път когато ми се наложеше да търся нещо в бързината аз я разбърквах като се стигна до там, че в нея започна да цари пълен безпорядък. Преди около час ми се наложи за пореден път да открия нещо в нея и чашата преля. В последно време съм станал доста спонтанен и нетърпелив явно…

Та реших да подредя нещата в кутията и да изхвърля ненужните боклуци. Започнах да подреждам на малки купчинки нещата според тяхната тематика изброена по-горе. Оказа се че доста дебела пачка с боклуци очаква да поеме дългия си път към /dev/kazan.

Из боклуците представително място имаха: квитанцийки (фактури) от плащания на такса за интернет от „Нетуоркс-България“ ООД (брях, колко изряден съм бил за разлика от тях самите), извлечения от сметките ми в SG Expressbank и Райфайзен Банк (за тези банки не ми се мисли дори), празна гаранционна карта на LG (странно от къде ли е дошла), някакви преснимани неща, няколко листа с телефонни номера без имена срещу тях.

И най-голямата изненада. Носачът на SIM картата ми за БТК—Vivatel с тарифа „Бонуси безкрай“, който търсих от половин година навсякъде освен в тази кутия изскочи докато сортирах нещата си. Сега вече мога да бъда спокоен, че и да си изгубя SIM картата лесно и бързо ще ми бъде издадена чисто нова на същия план.

Кутийката вече успешно се затваря и в нея отново няма излишни неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *