Рийдърс Дайджест и тяхната томбола

Редовните ми читатели на блога трябва вече да са на ясно, че нямам никаква вяра на каквито и да било томболи. Най-малко на томболата на Bulsatcom, но това е съвсем друг въпрос. Снощи бях на моя дядо и при него беше пристигнал един голям жълтеникав плик от Рийдърс Дайджест. В плика имаше много документи и на почти всички пишеше, че щом държиш тези документи, разбираш ли имаш голям шанс да спечелиш пет хиляди лева. Само трябва да изпратиш писмо и лепенка, която е на плика и да чакаш да спечелиш. Обаче на мен това ми се стори прекалено лесно и съмнително.

Даже преди да прочета всичко с баща ми спорехме, че трябва да пратя писмото и с това да декларирам, че ще участвам в томболата. Е, да, ама не. На един от документите пишеше, че щом се съгласиш и пратиш обратно писмото (тук четете внимателно) трябва да купиш книга, която е на стойност 39 лева. Това е задължително. Иначе нямаш шанс да спечелиш. Е, това за мен е пълна глупост. Това може би е най-тъпият начин, чрез който може да се продава една книга. Даже не си направих и труда да ѝ запомня заглавието. Направо ми стана смешно, когато прочетох името на книгата.

Разбира се, жълтият плик от Рийдърс Дайджест отиде директно в кофата за боклук. Просто не мога да остана безразличен към факта, че по такъв елементарен начин може да се продава една книга. И интересното в случая е, че има толкова много документи, а това, че трябва да купиш книга го пишеше само на един плик и то от обратната му страна. И ако случайно не ти се чете, а пък видиш заглавие, че може да спечелиш крупна сума пари (точно така пишеше на документите) повече от ясно е, че ще отидеш на следващия ден на пощата и ще пратиш писмо до Рийдърс Дайджест.

Обаче колко ще си изненадан, че трябва да платиш 39 лева за книга, която може дори и да не прочетеш е друг въпрос. Ех, баща ми хубаво казва да чета на всеки един документ дори и най-ситно написания текст. Вчера се убедих в точно това. За това и съм изцяло негативно настроен към почти всякакви томболи, особено на тези от Рийдърс Дайджест. Освен, че вероятността да спечеля тези пет хиляди лева е прекалено малка, то и трябва да си платя, за да участвам. Това е все едно да звъня на тъпите игри по телевизията и да се надявам, ще се ме изберат да наредя буквите, които могат да образуват поне десет думи. Лъжат старите хора тези от Рийдърс Дайджест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *