Рийдърс Дайджест и тяхната томбола

Редовните ми читатели на блога трябва вече да са на ясно, че нямам никаква вяра на каквито и да било томболи. Най-малко на томболата на Bulsatcom, но това е съвсем друг въпрос. Снощи бях на моя дядо и при него беше пристигнал един голям жълтеникав плик от Рийдърс Дайджест. В плика имаше много документи и на почти всички пишеше, че щом държиш тези документи, разбираш ли имаш голям шанс да спечелиш пет хиляди лева. Само трябва да изпратиш писмо и лепенка, която е на плика и да чакаш да спечелиш. Обаче на мен това ми се стори прекалено лесно и съмнително.

Даже преди да прочета всичко с баща ми спорехме, че трябва да пратя писмото и с това да декларирам, че ще участвам в томболата. Е, да, ама не. На един от документите пишеше, че щом се съгласиш и пратиш обратно писмото (тук четете внимателно) трябва да купиш книга, която е на стойност 39 лева. Това е задължително. Иначе нямаш шанс да спечелиш. Е, това за мен е пълна глупост. Това може би е най-тъпият начин, чрез който може да се продава една книга. Даже не си направих и труда да ѝ запомня заглавието. Направо ми стана смешно, когато прочетох името на книгата.

Разбира се, жълтият плик от Рийдърс Дайджест отиде директно в кофата за боклук. Просто не мога да остана безразличен към факта, че по такъв елементарен начин може да се продава една книга. И интересното в случая е, че има толкова много документи, а това, че трябва да купиш книга го пишеше само на един плик и то от обратната му страна. И ако случайно не ти се чете, а пък видиш заглавие, че може да спечелиш крупна сума пари (точно така пишеше на документите) повече от ясно е, че ще отидеш на следващия ден на пощата и ще пратиш писмо до Рийдърс Дайджест.

Обаче колко ще си изненадан, че трябва да платиш 39 лева за книга, която може дори и да не прочетеш е друг въпрос. Ех, баща ми хубаво казва да чета на всеки един документ дори и най-ситно написания текст. Вчера се убедих в точно това. За това и съм изцяло негативно настроен към почти всякакви томболи, особено на тези от Рийдърс Дайджест. Освен, че вероятността да спечеля тези пет хиляди лева е прекалено малка, то и трябва да си платя, за да участвам. Това е все едно да звъня на тъпите игри по телевизията и да се надявам, ще се ме изберат да наредя буквите, които могат да образуват поне десет думи. Лъжат старите хора тези от Рийдърс Дайджест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.