За протестите в София на простолюдието

Само едно не мога да разбер - защо когато някой идиот реши да протестира и в подкрепа на протеста си донесе трактори/крави/таксита/велосипеди някъде на публично място, това трябва да се пише на моята сметка? Прочие, смята ли същият този глупак, че чрез тази реакция обезателно вече ще ми пука за проблемите му?

Не разбирам и нещо друго. При положение, че може да си позволи 1000 лева, за да докара селскостопанската техника от майната си до София, губейки и 2-3 работни дни, какво точно иска уважаемият земеделец? Парите очевидно не са проблем, а и изглежда не му се работи твърде.

Какво точно иска и уважаемият студент, дошъл от майна си гъзина, та с безобразен селски акцент излиза да гърми лозунги “студентски град на студентите”? Сетих се, уважаемият студент по социалистически е съградил с тия двете общежитията, улиците и цялата инфраструктура там и има безусловно право да смърди срещу неприятните новобогаташи, които не са градили, но пък могат да си купят каквото си искат там и да ебат колежките с пари, които сигурно не са чисти.

Практиката показва, че право да смърдят имат и уважаемият сектант, уважаемият шофьор в градския транспорт, уважаемият миньор, уважаемият фелдшер, уважаваният велосипедист и уважаемата контрольорка. Изобщо цялото уважаемо простолюдие.

На уважаемите дами и господа горе пък бих искал да предложа една лека промяна - бихте ли били така добри да хванете и да изнесете министерския съвет, президентството и парламента някъде извън пределите на града, та да може протестиращите по-лесно, с по-голям успех, на по-голяма площ и най-вече, без да ме занимават с проблемите си, да си комуникират с вас. Защото те искат нещо от вас, не от мен.

Но пък аз към момента искам нещо от тях. Нещо, за което се налага да са без гащи и добре подмити. Даже мога да им предложа да прегърнат идеята като доходоносен бизнес, с който ще решат всичките си затруднения. С ум и проактивност очевидно няма да им се получи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *