Ох, жега, жега

До скоро лятото беше милостиво към всички ни. Поне тук в София беше нетипично прохладно заради дъждовете, които си поваляваха често. Ето обаче дойде отново време за летните горещници. Вчера температурата в Русе беше около 40 градуса. И днес положението не се очаква да бъде по-различно.

Жега

От два дни климатикът ми почти не спира, защото без него не се живее в стаята, в която ми е компютъра.

Спомням си как преди две години в подобни жеги нямах още климатик и се охлаждах с вентилатор на стойка, който вършеше много добра работа. Гледах някакви поредици от филми за да не се налага да се сещам за горещините, а кмета си печеше ли печеше яйцата пред общината.

Вчера излязох малко преди 18:00, защото имах уговорка с приятели. Въздухът беше изключително горещ и влажен, а стените на блоковете, асфалта, че дори и треволяците излъчваха смазваща горещина.

Добре, че заведението, в което се събирахме имаше доста ефективен климатик. Около 20:30 на връщане от заведението вън беше все още горещо. Към 23:00 температурата все още беше 32 градуса... Едва минути преди 01:00 живакът на термометъра вън падна под 30.

При прогнозата за времето, която дават синоптиците, как да не иска човек да отиде да живее в Швеция поне през месец юли и август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *