Отказване на цигарите – седмица 3

Както вече сигурно сте разбрали, всяка седмица си правя кратка равносметка в писмен вид относно процеса по отказването на цигарите. И тази трета подред седмица аз няма да изневеря на обичая си.

Ако сте решили и вие да спрете цигарите, препоръчвам да погледнете сайта spricigarite.com създаден и поддържан от Велян. Естествено, за да ги спрете трябва да се мотивирате първо. В противен случай само ще потвърдите думите на Марк Твен “Най-лесно е да откажеш цигарите. Аз съм ги отказвал 1000 пъти”.

През изминалата трета седмица не наблюдавах друга забележима промяна освен допълнителното изостряне на обонянието. Покрай това усещам много натрапващи се неприятни миризми като тези на алкохолни изпарения и тютюнев дим. Определено вече изпитвам по-голяма непоносимост към миризмата на пепелник, която се носи от косата и дрехите ми след престой на закрито сред пушачи. За това и предпочитам да стоя на открито, освен ако вън не е непоносим студ - тогава предпочитам да съм у дома на климатика.

Като специална екстра мога да опиша и това, че тази нощ за пръв път сънувах, че току-що съм изпушил цигара. За щастие като се събудих разбрах, че това е било само кошмар. Около час след това се чувствах виновен и настроението ми беше избрундено, за това че дори на сън съм си помислил за тютюнопушене.

Вече рядко ми прави впечатление когато около мен хората пушат. Понамаляха и опитите на приятелите да ме предизвикват да запаля цигара. Вече мога да седя на пейка и да слушам музика без да пуша, да пия кафе без да пуша, да инсталирам Linux на лаптоп в заведение без да пуша, да стоя на терасата без да пуша…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *