Моят любим литературен герой

Любимият ми стил за четене е фентъзито. Чета всичко което намеря и купя. Колелото на Времето, Пратчет, Толкин, Паолини Фийст, Хари Потър и т.н. Но любимата ми книга си остава Мечът на Истината от Тери Гудкайнд. Всъщност тя не е само една книга а цяла поредица. Има доста добре изградени герои и доста добро начало поне според мен. Любимите ми книги от поредицата са “Първото Правило на Магьосника”(т.е първата книга) и “Вярата на Прокуденият”.

Любимият ми герой е злодеят в книгата “Вярата на прокуденият”. Тя (да жена е) носи името Ничи, Господарката на смъртта и отвлича Ричард(Търсача) и го вкарва в столицата на врага. Нейната цел е да покаже на Ричард, как живеят противниците му и да го превъзпита. За да се разбере по-добре ще кажа че животът в Империята на Джаканг е подобие на ултрафанатичен социализъм.

Ричард обаче се труди 16 часа и с упорство и доста нелегални преводи става един от най-богатите и уважавани хора в столицата и през това време променя доста възгледите на Ничи. В последната част на книгата Ничи вкарва Ричард, като скуплтор, койтро трябва да направи скулптура за живота, такъв какъвто си го представят в Империята. Ричард обаче прави скуплтура на свободата - на истинският живот, скулптура за свободата.

Въпреки забраната на Ричард никой да не се приближава до скулптурата Ничи отива и маха покривката от статуята и …. зяпва. Точно тази част е може би най-интересната. Истинската битка в тази книга става в душите на хората. И Свободата побеждава. Ничи не казва нищо, но и не издава Ричард.

По време на отркиването, след като властите виждат сторенето хващат Ричард и тогава градът тръгва на бунт за СВОБОДАТА! В Крайна сметка успяват обаче Ричард е наранен смъртоносно. Единствено сестра на мрака(каквато е Ничи, т.е магьосница) може да го спаси. И Разбира се тя спасява своя най-голям враг в началото на книгата и го освобождава от себе си.

И тази битка се оказва жизненоважна за победата на доброто над злото, понеже злото идва с многомилионни армии и почти сразяват армиите на доброто. Но след този бунт те трябва да се върнат за да успокоят самата си държава, но когато се върнат намират една свободна държава, която може да им се противопостави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *