Книги за мафията в българия

След като почина Георги Стоев започнаха да се появяват страшно много книги за мафията в България. Повечето от книгите разказват за тъмното минало на някои български политици, бизнесмени, спортисти и т.н. Но има едно нещо, което обединява всички тези книги - истината.

То е ясно, че за да станеш мултимилионер, работата ти едва ли ще е чиста. Ясно е, че ако си кандидат президент и български бизнесмен ти спонсорира кампанията с петдесет хиляди лева ти ще си му длъжник и ще трябва да му свършиш някаква услуга, нали?

Последната книга, която прочетох вчера е на Димитър Златков и се казва “Откуп Похитени за пари”. В нея се разказва какво точно се случи с Ангел Бончев и семейството му, както и за шефа на Бончев - Гриша Ганчев.

Когато прочетох цялата книга останах доста изненадан, че такива неща се случват именно в България. Защо? Защото това отвличане наподобява на отвличанията по филмите. Толкова е професионално, че даже и полицията не можа да разбере какво става. И аз се питам, как тази полиция ще пази гражданите?!?

Ние живеем в страна, която трябва да ни пази, нали? Е, как една страна ще ни пази, когато МВР не може да си свърши работата като хората? Как една страна не можа да опази писатели, които казват истината за българските мутри? Еми ще ви кажа как.

Това е все едно да кажеш на крадеца да държи крадеца. Като повечето ни политици са мутри, много ясно, че престъпниците ще са на свобода. Защото всеки иска едно голямо парче от пая. А когато пая е за милиони левове, хората ще се избиват.

И в крайна сметка какво излиза - в България не съществува понятие като свобода на словото. В България за кокошка няма прошка, но пък за милиони няма закони. И правителства ще се сменят, ще идват нови лица, но положението ще е все едно и също.

И никой няма да може да го промени, колкото и писатели да пишат, колкото и репортери да правят сензационни материали, защото парите управляват света, управляват и българската политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *