Как да запазим килимите у дома, благодарение на качественото почистване

Килимът в хола вече беше станал за почистване. Реших сам да се захвана с тази задача през уикенда. За информация се разрових из старите книги и намерих малко полезна информация, която смятам да споделя с вас:

Всеки килим се нуждае от подходяща поддръжка, пране и почистване, за да запази по-дълго своите цветове и излъчването, което придава на нашето жилище. Правилния подход при почистване на килими е от съществено значение за това, колко време ще се радваме на нашия килим.

На първо място ще отбележим нещо, което много хора пропускат, макар да са отлично запознати с него, а именно не оставяйте петната по вашия килим дълго време, без да ги почистите. Така те засъхват и проникват дълбоко в тъканта на килима и в последствие усложняват и затрудняват неговото почистване. Най-добре е веднага след като сте направили петното да вземете мерки и да не му давате шанс да съсипе красивия ви килим.

Ако не се събувате у дома, то един добър начин да ограничите замърсяването и последващото трудно почистване на килими във вашия дом е като поставите ефективна изтривалка, както пред входната врата, така и в антрето, което често води до стаята, където сте поставили своя килим.

Внесеният от вън прах е изключително ситен и лесно може да замърси вашия килим, отнемайки неговата красота, цветове и блясък. Редовното почистване на килими във вашия дом с помощта на прахосмукачка или подобни уреди значително ще подобри неговото излъчване и ще запази по-дълго време неговите цветове.

Друг вариант, приложим при по-твърдите, когато става дума за почистване и пране на килими, е използването на четка с твърд косъм, която ще премахне голяма част от натрупания прах и мръсотия в килима. Използван съвместно с оцет и вода, този метод се оказва изключително ефективен, там, където е приложим.

И все пак, ако нямате времето или нервите да се занимавате с подобни дейности, то най-добрия вариант пред е вас е да изберете фирма за пране и почистване на килими, която да ви помогне в тази нелека задача с нужната технология, професионални почистващи препарати и компетентен персонал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *