ГМО храни и продукти = отрова

ГМО е следствие от преплитането на наука (реално не е наука, защото не се знае резултатът от експериментите) и бизнес, но нещата далеч не се изчерпват само с това. Има серизони релегиозни залитания, страхове и дори чисто антиглобалистки внушения в говоренето и действията на хората срещу ГМО.

ГМО

Целите на генетичното подобряване на определени растителни видове са логични и преди всичко изцяло комерсиални - да се повишават добивите, да се намаляват разходите и да има по-голяма печалба.

Това са основателни причини един земеделец да се впусне да произвежда точно такъв вид растителност, при това без много-много да мисли.

Логично е и онези, които създават ГМО, да акцентират върху ползите от внедряването на този вид подобрени растителни видове в масовото производство.

Още по-логично е да спестяват минусите. Често за последното се ползва извинението, че нямало доказани вреди...

Няма и доказани ползи.

Технически погледнато, когато става дума за ГМО и по-специално за практиките на компаниите търгуващи с тях, се копира модела характерен за наркопазарите - зарибяване на ниска цена, често и под себестойността.

И изглежда на далавера, а след зарибяването следва рекета.

Използват се всякакви средства - общественото и политическото слабоумие, лакомията, корупция, лобиране, насилие - всичко, за което човек може да се сети.

Защото интересът на компанията е да прави пари, а не на теб да ти е добре.

Компанията се грижи за своя интерес, а за твоя трябва да се погрижиш ТИ!

Последното се отнася не само за частния случай ГМО, а за всяко едно нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *