Бъди уникален

Уникалността е едно качество, към което винаги съм се стремял. И като се замисли човек, да си уникален е толкова трудно понякога, а понякога е толкова лесно. Всъщност всичко зависи от теб. Аз лично никога не съм се интересувал от неща, които са били “модерни”, никога не съм се интересувал от модата толкова, че каквото е модерно и аз да си го купувам веднага. Примерно iPhone 5.

уникални рибки

Да си уникален, да правиш това, което мислиш, а не това, което мислят хората. Това понякога е безценно. Никога не съм харесвал (даже мога да кажа и че ненавиждам) хора, копиращи се взаимно. Представете си колко е смешно само да излезете с пет човека със едни и същи тениски, например.

Времената се менят, годините си минават, но много малко хора се променят и се стремят към уникалността. За жалост болшинството започва все повече и повече да копира все същите и до болка познати неща. Като започнем от стил на обличане и стигнем даже и до интернет сайтовете.

Забелязали ли сте, че когато се направи някой уникален и успешен Интернет продукт, след няколко месеца в Интернет пространството има поне пет сайта, напомнящи на него. Сходни имена, сходни дизайни (външен вид). И нито един от тези сайтове (копирачи) не успява! Аз твърдя, че те не успяват, именно защото не са уникални!

Тези редове, които в момента четете, не са просто празни приказки. Защото аз съм убеден, че моите виждания по този въпрос съвпадат и с вашите виждания. За живота, който ни обикаля. Тук в блога съм писал подобни теми. След като публикувах мнението си за Emo стайла, успях да прочета немалко коментари, които са от сорта “много сме яки, бее”.

Но нито един от тези т.нар. Емота не си направи труда да каже защо се облича по начин, по който се обличат страшно много хора като него. Т.е. защо не е уникален сам по себе си. Аз не смятам да убеждавам който и да е било, че трябва да се стреми към уникалност или нещо подобно. Но всеки, който се стреми към това качество не съжалява. В това мога да ви уверя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *